Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

De sleutel tot een diepere slaap?

Het stikstofmonoxide molecule.

Stikstofmonoxide is een molecule die een essentiële rol speelt in vele processen van het lichaam, waaronder de slaap. Recent onderzoek suggereert zelfs dat stikstofmonoxide de sleutel kan zijn tot een diepere, meer rustgevende slaap. 

Stikstofmonoxide wordt van nature door het lichaam geproduceerd en is essentieel voor veel van zijn functies. Het is betrokken bij de bloeddrukregeling, spijsvertering, immuniteit en meer. Maar de belangrijkste functie is misschien wel de slaap. Stikstofmonoxide is betrokken bij de productie van melatonine, het hormoon dat de slaap regelt. Het zou ook een rol spelen bij het reguleren van de slaapcyclus.  

Hoe kunt u ervoor zorgen dat u voldoende stikstofmonoxide binnenkrijgt voor een diepe slaap?

MAAR TEN EERSTE: WAT IS STIKSTOFMONOXIDE?

Stikstofmonoxide is een gas dat door het lichaam wordt vrijgemaakt als reactie op verschillende prikkels. Het is belangrijk voor veel fysiologische processen, waaronder de doorbloeding, de immuun functie en de zenuwbescherming. Stikstofoxide wordt in het lichaam geproduceerd door de werking van enzymen die stikstofoxidesynthesen worden genoemd. Deze enzymen zetten het aminozuur L-arginine om in stikstofmonoxide. 

Stikstofmonoxide heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam. Het is een vasodilatator, wat betekent dat het helpt om de bloedvaten wijder te maken. Dit kan gunstig zijn bij aandoeningen zoals hypertensie, waarbij de bloeddruk verhoogd is. Stikstofmonoxide is ook een immunomodulerende stof, wat betekent dat het kan helpen het immuunsysteem te reguleren.

HOE HELPT STIKSTOFMONOXIDE ONS TE SLAPEN, OM ONS DIEPER TE LATEN SLAPEN?

Stikstofmonoxide (NO) is een gas dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd. Het is betrokken bij verschillende belangrijke processen, waaronder de bloedstroom en -circulatie, de immuunfunctie en de hersenfunctie. NO is ook betrokken bij het reguleren van de slaap. Dit suggereert dat NO een rol speelt bij het bevorderen van een diepe, rustgevende slaap.

NO wordt geproduceerd in de hersenen en komt in de bloedbaan terecht. Eenmaal in de bloedbaan gaat het naar de longen, waar het wordt uitgeademd. NO passeert ook de bloed-hersenbarrière, wat de hersenfunctie beïnvloedt. 

s Nachts neemt het NO-niveau in de hersenen toe, wat de slaap bevordert. NO helpt de bloedvaten te ontspannen, wat de bloedstroom en de zuurstoftoevoer naar de hersenen kan verbeteren. NO vermindert ook ontstekingen en beschermt hersencellen tegen schade.

De productie van stikstofmonoxide neemt af met de leeftijd, wat kan verklaren waarom oudere volwassenen vaak moeite hebben met slapen. Stikstofmonoxide speelt ook een rol bij de regulering van de bloeddruk. Het helpt de bloedvaten te verwijden, waardoor de bloeddruk daalt. Het exacte mechanisme waarmee stikstofmonoxide de slaap helpt reguleren is niet volledig bekend.

Wel is bekend dat stikstofmonoxide zich bindt aan een receptor in de hersenen die bekend staat als de NMDA-receptor. Deze binding activeert een eiwit dat bekend staat als de slaap-waak-schakelaar, die de slaap bevordert. 

DE VOORDELEN VAN EEN DIEPERE SLAAP

Een goede nachtrust heeft talloze voordelen. De voordelen van slaap zijn goed gedocumenteerd, van een betere stemming en concentratie tot een betere lichamelijke gezondheid. Maar hoe zit het met diepere slaap? Terwijl de gemiddelde persoon ongeveer een derde van zijn leven slaapt, wordt het grootste deel van die tijd doorgebracht in lichte slaap. Diepe slaap daarentegen is een veel rustgevender en heilzamer slaapfase.

Hier zijn vijf voordelen van een diepere slaap: 
  1. Diepe slaap helpt uw lichaam te herstellen van lichamelijke activiteit. Diepe slaap helpt uw lichaam spierweefsel te herstellen, ontstekingen te verminderen en het metabolisme te verbeteren. Het helpt ook om herinneringen te consolideren en de hersenen te verjongen. Op korte termijn helpt diepe slaap uw lichaam te herstellen van fysieke activiteit. Wanneer u diep slaapt, is uw lichaam in staat de schade aan uw spieren en weefsels te herstellen. Daarom is het belangrijk om goed te slapen na een zware training.
  2. Diepe slaap helpt uw hersenen herinneringen te consolideren. Diepe slaap helpt uw hersenen om herinneringen te verwerken en informatie op te slaan. Diepe slaap helpt ook om stress te verminderen en uw hersenen te beschermen tegen schade. Als u niet genoeg diepe slaap krijgt, kunt u problemen krijgen met uw geheugen, concentratie en stemming. U kunt ook een verhoogd risico lopen op aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson en depressie.
  3. Diepe slaap vermindert stress en angst. Uit een recente studie bleek dat mensen die minstens acht uur per nacht sliepen, lagere niveaus van het stresshormoon cortisol hadden. Dit is belangrijk omdat hoge cortisolwaarden in verband worden gebracht met angst en andere psychische aandoeningen. Dus als u zich gestrest voelt, zorg dan voor een goede nachtrust! Het kan de sleutel zijn tot vermindering van uw angst en verbetering van uw geestelijke gezondheid.
  4. Diepe slaap helpt u een gezond gewicht te behouden. Een goede nachtrust heeft vele voordelen, waaronder gewichtsbehoud. Als u te weinig slaapt, verhoogt uw lichaam namelijk de productie van Ghreline, een hormoon dat de eetlust stimuleert, en de aanmaak van Leptine, een hormoon dat de eetlust onderdrukt, vermindert. Met andere woorden, als u niet genoeg slaapt, voelt u zich hongeriger, ook al hebt u net gegeten. Niet alleen dat, maar als u moe bent, maakt u eerder slechte voedingskeuzes. De kans is groter dat u naar snelle en gemakkelijke oppeppers grijpt, zoals suikerhoudende snacks en cafeïne. En de neiging om te sporten, wat cruciaal is voor het behouden van een gezond gewicht, is minder groot.
  5. Diepe slaap verhoogt uw immuunsysteem. Inderdaad - voldoende diepe slaap kan uw lichaam helpen infecties en ziekten te bestrijden. Er zijn een paar redenen waarom diepe slaap zo belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Ten eerste helpt diepe slaap het stressniveau te verlagen. Bij stress is ons immuunsysteem niet zo effectief. Ten tweede helpt diepe slaap om ons lichaam te herstellen en te verjongen. Tijdens de diepe slaap produceert ons lichaam belangrijke hormonen en eiwitten die ons helpen genezen en beschermen tegen ziekten. 

HOE HET STIKSTOFOXIDE NIVEAU TE VERHOGEN OM DIEPER TE SLAPEN?: NEEM RECOVER ME 

Stikstofmonoxide is een molecuul dat van nature in het lichaam wordt geproduceerd. Het is belangrijk voor vele functies, waaronder het reguleren van de bloeddruk, het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen.

Er zijn veel manieren om het stikstofoxidegehalte op natuurlijke wijze te verhogen. Enkele van de meest effectieve zijn lichaamsbeweging, en het eten van bladgroente , nitraatrijk voedsel.

Het lichaam heeft ‘brandstof’ nodig om het molecuul stikstofmonoxide aan te maken. Eén van de belangrijkste brandstof het het aminozuur L-Arginine. Dit maken we zelf aan maar krijgen we ook binnen door het eten van bladgroente. En de loop van de jaren neemt de hoeveelheid L-Arginine die we zelf maken af en nemen we het steeds minder makkelijk op uit eten. Wat tot gevolg heeft dat het NO-niveau kan met de jaren afneemt. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk en erectiestoornissen. Gelukkig kunnen wij u helpen het stikstofmonoxide -niveau te verhogen. 

Recover-Me is een unieke formule van aminozuren dat de opnamen van L-arginine verhoogt en daarmee de productie van stikstofmonoxide in uw bloedvaten. Dit kan verschillende voordelen hebben zoals het stimuleren van de bloedcirculatie, het bevorderen van ontspanning en slaap, en het verbeteren van de celfunctie van het immuunsysteem en de spieractiviteit tijdens het samentrekken. Maar onze unieke formule zorgt ervoor dat het door de hersen-barrière kan gaan zodat kan er meer stikstofmonoxide in de hersenen geproduceerd worden. Dit is goed voor een diepe slaap en een verkwikkende nachtrust maar ook voor een beter geheugen. Kijk eens op deze pagina om te lezen waarom Recover-Me zo uniek is.

DE KERN VAN DE ZAAK BETREFFENDE STIKSTOFMONOXIDE EN DIEPE SLAAP  

We weten allemaal hoe belangrijk een goede nachtrust is voor onze algemene gezondheid en ons welzijn. Maar wist u dat de kwaliteit van uw slaap ook kan worden bepaald door de hoeveelheid stikstofmonoxide in uw lichaam? Stikstofmonoxide is een molecuul dat de bloedstroom en het zuurstofgehalte in het lichaam helpt regelen. Het speelt ook een rol in het zenuwstelsel en blijkt de slaapkwaliteit te verbeteren. In een onderzoek sliepen mensen die een stikstofoxidesupplement namen voor het slapen gaan, beter en werden ze frisser wakker dan degenen die het supplement niet namen. 

Dus als u op zoek bent naar een manier om dieper en rustiger te slapen, overweeg dan Recover-Me toe te voegen aan uw nachtelijke routine. Het zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een goede nachtrust.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie


Dieper slapen | Uitgerust Wakker Worden | Hoe Kan Ik Beter Slapen? | Beter Geheugen


Referenties https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3345541/ |   https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/melatonin | ttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1573233/ | ttps://www.jcdr.net/articles/PDF/11764/31817_CE(RA1)_F(AP)_PF1(SH_OM)_PFA(SH_AnG)_PN(AP).pdf | https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3390088/ 
 

 

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.