Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Hoe u beter kunt slapen?

Een leidraad voor lichte en moeilijke slapers

Een blog die helpt om een einde te kunnen maken aan slapeloze nachten.

 U Bent Niet de Enige.

 We leven in een tijdperk van voortdurende afleiding en drukke gewoonten, waardoor we gemakkelijk in slaap vallen als we wakker zouden moeten zijn, en wakker worden als we zouden moeten slapen. Als u één van de miljoenen Europeanen bent die slaapproblemen heeft, staat u niet alleen. Volgens de Sleep Foundation meldt ongeveer 35-40% van de volwassenen dat ze minstens een aantal keer per maand slapeloze nachten hebben. Er zijn veel dingen die slapeloosheid kunnen veroorzaken, zoals stress, angst, medische aandoeningen en zelfs bepaalde medicijnen.

Als u moeite heeft met een goede nachtrust, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw slaap te verbeteren. Deze leidraad laat u zien hoe u beter kunt slapen, of u nu een lichte of een moeilijke slaper bent. U zal meer te weten komen over de verschillende stadia van de slaap, het belang van een regelmatig slaapschema en hoe u een slaapvriendelijke omgeving kunt creëren. U komt ook te weten wat u moet doen als u moeite hebt om in slaap te vallen of te blijven. 

Het belang van een goede nachtrust

De moderne maatschappij is 24/7 en de meeste mensen zijn via smartphones en computers verbonden met hun werk. De eisen van eindeloze werk-, gezins- en sociale agenda's leiden vaak tot een gebrek aan slaap. Als we de kans krijgen om te gaan liggen voor een goede nachtrust, kan het soms voelen als een luxe.

Het belang van slaap is dat het onze stemming verbetert, ons energieniveau verhoogt en onze concentratie verscherpt. Het kan ook stress verminderen en onze algemene lichamelijke gezondheid verbeteren. Elke nacht goed slapen helpt uw geest scherp te houden omdat onze hersenen de kans geeft om de data die we gedurende de dag hebben opgedaan te categoriseren. Ook geeft de juiste hoeveelheid slaap uw lichaam de kans zich te herstellen na een lange dag werken en het immuunsysteem te versterken.

Slapen en dromen helpen ons om niet alleen motorische vaardigheden te leren, maar ook complexe concepten zoals taal. En juist de noodzaak om te slapen toont aan dat de hersenen tijd nodig hebben om de input van de dag te sorteren en belangrijke stukjes op te slaan voor later gebruik.

Wat veroorzaakt een slechte nachtrust?

Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen tot een slechte slaap. Veel voorkomende oorzaken zijn stress, angst, bepaalde medicijnen en ongezonde slaapgewoonten.

Voor sommige mensen kan het te wijten zijn aan een medische aandoening zoals slaapapneu of rusteloze benen syndroom. Bij anderen kan het te wijten zijn aan levensstijlkeuzes zoals cafeïnegebruik of werken tot laat in de nacht. En voor sommige mensen kan het een combinatie van beide zijn.

Als u moeite heeft met een goede nachtrust, is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Zodra u weet wat de oorzaak is van uw slaapproblemen, kunt u manieren vinden om ze te overwinnen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van slechte slaap en wat u kunt doen om beter te slapen.

Beter slapen: Een gids voor lichte en moeilijke slapers

De termen "lichte slaper" en " vaste slaper" verwijzen naar hoe gemakkelijk iemand wakker wordt als reactie op externe prikkels. Lichte slapers worden gemakkelijker gewekt door lawaai, beweging of licht, terwijl zware slapers door de meeste van deze prikkels heen kunnen slapen.

Er zijn enkele verschillen tussen lichte en zware slapers. Zo hebben lichte slapers meestal een meer gefragmenteerde slaap, wat betekent dat ze 's nachts verschillende keren wakker kunnen worden. Zware slapers daarentegen slapen dieper en langer. Dit betekent dat ze minder snel wakker worden door externe prikkels.

Als u een lichte slaper bent, heeft u waarschijnlijk moeite om diep te slapen. En als u een moeilijke slaper bent, krijgt u waarschijnlijk niet genoeg diepe slaap.

Maar er zijn dingen die u kunt doen om meer diepe slaap te krijgen, of u nu een lichte of moeilijke slaper bent.

Hier zijn enkele tips om meer diepe slaap te krijgen:
  1. Stel een regelmatig slaapschema op  Als u een vaste tijd hebt waarop u elke dag naar bed gaat en wakker wordt, zal uw lichaam eraan wennen en wordt het gemakkelijker om in slaap te vallen en te blijven. Natuurlijk gaat het leven niet altijd volgens plan en zullen er momenten zijn waarop u zich niet aan uw vaste slaapschema kunt houden. 
  2. Beperk uw blootstelling aan licht in de avond Als u moeite hebt om 's nachts te slapen, kunt u overwegen uw lichtblootstelling 's avonds te beperken. Volgens een nieuwe studie kan blootstelling aan licht 's avonds onze natuurlijke slaapcyclus verstoren en leiden tot een slechtere slaap. Maar hoe kunt u uw blootstelling aan licht 's avonds beperken? Eén manier is om het gebruik van elektronische apparaten zoals computers en smartphones te vermijden in de uren voor het slapengaan. U kunt ook proberen de lichten in uw huis 's avonds te dimmen om een meer ontspannende omgeving te creëren. Zorg ten slotte voor voldoende zonlicht overdag om uw slaapcyclus te reguleren.
  3. Zorg ervoor dat u rekening houdt met wat u eet voor het slapen gaan. Als u probeert beter te slapen, kunt u beter voedingsmiddelen met veel suiker vermijden. Suiker kan u een snelle energiestoot geven, maar kan enkele uren later ook leiden tot een suikercrash. Dit kan het moeilijk maken om in slaap te vallen en te blijven. U moet ook voedsel met veel vet proberen te vermijden. Vet voedsel kan langer duren om te verteren, waardoor je een vol en onrustig gevoel houdt.
  4. Vermijd alcohol en cafeïne voor het slapengaan. Vermijd alcohol en cafeïne voor het slapengaan. Alcohol maakt u vaak aanvankelijk slaperig maar houd uw wakker later in de nacht. Cafeïne daarentegen kan het moeilijk maken om in slaap te vallen. Cafeïne daarentegen kan het moeilijk maken om in slaap te vallen.

Welke rol kan Recover-Me vervullen om u te helpen beter te slapen?

Recover-Me stimuleert de aanmaak van stikstofmonoxide in uw hersenen. Deze stikstofmonoxide zorgt ervoor dat we sneller en dieper in slaap vallen. Daarnaast bevat Recover-Me Glutamine dat de afgifte van het slaaphormoon melatonine helpt reguleren.. Recover-Me supplement bevat L-Glutamine, het aminozuur dat ons lichaam helpt om de essentiële aminozuren uit voedsel te produceren die je darmgezondheid beschermen en onderhouden en de opname van andere voedingsstoffen verbeteren. Het is ook belangrijk voor de hersen- en spierfunctie, daarom hebben we enkele van zijn belangrijkste bouwstenen in dit supplement opgenomen. Glutamine bevordert ook een kalme geest wat fijn is als u wilt slapen.


Voor meer tips op slapen bekijkt u eens deze websites:


Dieper Slapen | Uitgerust Wakker Worden | Hoe Kan Ik Beter Slapen?

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.