Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Hoe Verkrijgt u s’ Nachts Diepe Slaap?

Deze blog neemt u stap voor stap mee. Een blog over kwaliteitsslaap met tips.

1.    Wat Is Diep Slaap?

 Diepe slaap, ook bekend als trage slaap, is een type slaap dat wordt gekenmerkt door trage hersengolven. Diepe slaap is belangrijk voor de algemene gezondheid en het welzijn, omdat het helpt bij het herstel van cellen, het verminderen van stress en het stimuleren van de immuniteit.

Tijdens diepe slaap vertragen uw ademhaling en hartslag en worden uw hersengolven zeer traag. Deze slaapfase is belangrijk om uw energie en lichaam te herstellen. Diepe slaap is ook het moment waarop uw lichaam het meeste groeihormoon produceert, dat belangrijk is voor uw lichamelijke ontwikkeling en genezing.

De meeste mensen hebben ongeveer 7-8 uur slaap per nacht nodig  en diepe slaap maakt daar een deel van uit. Diepe slaap vindt meestal plaats in de eerste uren van de slaap en neemt geleidelijk af naarmate de nacht vordert. 

De verschillende stadia van slaap:

Er zijn twee hoofdtypen slaap: REM (rapid eye movement) en NREM (non-REM). In de REM-slaap droomt u en in de NREM-slaap bent u in een diepe slaap. De meeste mensen doorlopen alle stadia van de slaap meerdere keren per nacht.

●      Niet-REM slaap wordt verder onderverdeeld in drie stadia: N1, N2 en N3. Elk stadium gaat gepaard met verschillende hersenactiviteit en lichamelijke veranderingen.

 1. N1: Dit is de lichtste fase van de slaap. U kunt het gevoel hebben dat u in slaap valt of dat u wakker schrikt. Het duurt meestal 5-10 minuten. 
 2. N2: Dit is een diepere fase van de slaap. Het duurt meestal ongeveer 20 minuten. Uw hartslag en ademhaling beginnen te vertragen en uw lichaamstemperatuur daalt.
 3. N3:  Dit is de diepste en meest herstellende fase van de slaap. Het duurt meestal ongeveer 30 minuten. Uw bloeddruk en ademhaling vertragen nog meer, en uw spieren zijn ontspannen.

●      REM slaap 

De REM-slaap is de diepste en meest rustgevende fase van de slaap. Hij wordt gekenmerkt door snelle oogbewegingen, verhoogde hersenactiviteit en verhoogde bloedtoevoer naar de spieren.

De REM-slaap duurt ongeveer 20 minuten, en mensen ervaren gewoonlijk 3-5 periodes van REM-slaap per nacht. De REM-slaap is belangrijk voor het geheugen, de stemming en de algemene gezondheid. Men denkt dat het helpt bij het consolideren van herinneringen en het verwerken van emoties.

Bovendien zou de REM-slaap het lichaam helpen zichzelf te herstellen en de immuunfunctie versterken. 

2.    Voordelen van Diepe Slaap  

Hoewel we allemaal weten dat een goede nachtrust belangrijk is, beseffen velen van ons niet hoe belangrijk diepe slaap is voor onze algemene gezondheid en ons welzijn. Diepe slaap is een type slaap dat cruciaal is voor lichamelijk en geestelijk herstel.  

Studies hebben aangetoond dat diepe slaap een groot aantal voordelen heeft, waaronder: 

1. Het stimuleren van de immuunfunctie

2. Het verbeteren van de gezondheid van het hart

3. Verminderen van stress en angst

4. Het verbeteren van creativiteit

5. Het geheugen en de cognitieve functie verbeteren

Als u niet genoeg diepe slaap krijgt, loopt u het risico op ernstige gezondheidsproblemen. Zorg er dus voor dat je zeven tot acht uur per nacht slaapt!

3.    Wat gebeurt er in het lichaam tijdens de diepe slaap?

Tijdens de diepe slaap ondergaat je lichaam een aantal veranderingen. Hier zijn een paar van de meest opvallende veranderingen die optreden:  

 1. Uw hersengolven vertragen. Tijdens de diepe slaap vertragen onze hersengolven hun gebruikelijke snelle tempo. Deze vertraagde toestand wordt delta-golven genoemd. Deltagolven zijn belangrijk omdat ze ons helpen onze fysieke en mentale energie te herstellen. Als we niet genoeg diepe slaap krijgen, kunnen we ons moe en uitgeput voelen. Er zijn verschillende theorieën over waarom hersengolven vertragen tijdens diepe slaap. Eén theorie is dat het helpt onze hersenen te beschermen tegen overprikkeling. Als we voortdurend gebombardeerd worden met informatie en prikkels, kunnen onze hersenen overweldigd raken. Door onze hersengolven te vertragen tijdens de diepe slaap kunnen onze hersenen rusten en herstellen
 2. Uw lichaamstemperatuur daalt. Uw lichaamstemperatuur schommelt van nature de hele dag door, maar meestal begint hij 's avonds te dalen als u zich voor de nacht gaat ontspannen. Deze temperatuurdaling maakt deel uit van de natuurlijke slaapcyclus van uw lichaam en helpt u dieper te slapen. Tijdens de diepe slaap kan uw lichaamstemperatuur enkele graden dalen. Deze temperatuurdaling helpt uw lichaam energie te besparen en bevordert een rustige slaap.
 3. Uw bloeddruk en hartslag dalen. Tijdens de diepe slaap daalt uw bloeddruk en hartslag. Dit komt door de afgifte van het hormoon noradrenaline, waardoor uw bloedvaten vernauwen. Door deze daling van de bloeddruk en de hartslag kan uw lichaam uitrusten en genezen.
 4. Uw spieren ontspannen zich. Tijdens de diepe slaap kan uw lichaam zichzelf herstellen en kunnen uw spieren zich ontspannen. Dit komt omdat uw lichaam tijdens diepe slaap een hormoon vrijgeeft dat prolactine heet. Prolactine is een hormoon dat uw lichaam helpt te genezen en te herstellen. Het helpt ook uw spieren te ontspannen, waardoor u zich vaak uitgeruster voelt na een goede nachtrust. Dit is ook het moment waarop het meeste menselijk groeihormoon (HGH) vrijkomt. HGH is essentieel voor spiergroei en herstel, en het helpt ook om ontstekingen te verminderen.

Door deze veranderingen kan uw lichaam rusten en zich verjongen. Diepe slaap is essentieel voor een goede gezondheid en het is iets wat we allemaal 's nachts moeten doen.

 4.       Hoeveel kwaliteitsslaap heeft u nou nodig?

De meeste mensen realiseren zich dat ze genoeg slaap moeten krijgen, maar ze weten misschien niet hoeveel kwaliteitsslaap ze nodig hebben. Volgens de National Sleep Foundation hebben de meeste volwassenen tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig. Sommige mensen hebben echter meer of minder slaap nodig, afhankelijk van hun leeftijd, levensstijl en gezondheid. Een goede slaap is belangrijk voor uw algemene gezondheid en welzijn. Een goede slaap kan uw stemming verbeteren, uw energieniveau verhogen en uw immuniteit versterken. Het kan u ook helpen een gezond gewicht te behouden, uw risico op chronische ziekten te verlagen en uw cognitieve functies te verbeteren. Als u niet genoeg kwaliteitsslaap krijgt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw slaapgewoonten te verbeteren.

Enkele tips voor een goede diepe slaap

Als u moeite heeft om diep en rustig te slapen, kunnen deze tips u helpen om de slaap te krijgen die u nodig heeft. 

 1. Stel een regelmatig slaapschema op. 
 2. Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan. 
 3. Creëer een slaapkameromgeving die de slaap bevordert. 
 4. Ontspan voor het slapen gaan met ontspanningstechnieken. 
 5. Ga naar een slaapspecialist als u nog steeds moeite heeft met slapen.
5.Wat gebeurt er als u niet goed slaapt?

Als u niet genoeg slaapt, brengt u uw gezondheid in gevaar. Hier zijn vijf dingen die kunnen gebeuren als je niet genoeg slaap krijgt: 

 • U kunt last hebben van stemmingswisselingen.
 • U kunt zich moeilijk concentreren.
 • U kunt meer kans hebben om aan te komen.
 • U kunt het risico lopen om diabetes te ontwikkelen.
 • U loopt meer kans om ziek te worden. 

Dus als u niet genoeg slaap krijgt, moet u uw levensstijl aanpassen. U zult er blij mee zijn!

6..       Hoe kan RECOVER ME helpen de diepe slaap te verbeteren?

Recover-Me verbetert het slaappatroon door het stikstofmonoxidegehalte in de hersenen te verhogen. Dit heeft het tegenovergestelde effect van cafeïne: het lichaam wordt sneller in slaap gebracht. U slaapt ook dieper.  Deze speciale formule is zodanig ontwikkeld dat wanneer u het voor het slapen gaan in neemt de productie van stikstofmonoxide in het brein wordt geoptimaliseerd. De invloed daarvan op het voorste gedeelte van het brein zorgt ervoor dat we sneller in slaap vallen en dieper slapen. Recover ME is een voedingssupplement dat een aantal ingrediënten bevat waarvan bekend is dat ze diepe slaap bevorderen. Een van de belangrijkste ingrediënten in Recover ME is L-Glutamine, een aminozuur waarvan bekend is dat het diepe slaap bevordert. Als het gaat om diepe slaap, vervult het ingrediënt L-Glutamine in het supplement een multifunctionele rol in het lichaam en zijn vele vitale functies maken het een van de meest belangrijke en overvloedige verbindingen in het lichaam. Naast het bevorderen van een diepe slaap heeft L-Glutamine nog een aantal andere voordelen. Van L-Glutamine is bekend dat het een goede gezondheid bevordert, het gedrag van de slaapcyclus optimaliseert, angst vermindert en de darmgezondheid verbetert.  

We hebben onderzocht hoe u 's nachts diepe slaap kunt krijgen. We bespraken wat diepe slaap is, waarom u het nodig heeft en hoe u genoeg diepe slaap krijgt. We hopen dat deze kennis bijdraagt aan een goede nachtrust. Slaap lekker!!

________________________________________________________________________

INTERESSANTE PAGINA'S KLIK OP DE LINK

TIPS OM DIEPER TE SLAPEN | HOE KAN IK UITGERUSTER WAKKER WORDEN? | HOE KAN IK BETER SLAPEN?

Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.